В неделя изпращаме пред паметника на Васил Левски патриотите от 20-ия Национален поход „По стъпките на Апостола”!

11.07.2014 14:27

20-ият юбилеен Национален туристически поход „По стъпките на Апостола” стартира официално на 13 юли, неделя, пред паметника на Левски в Плевен. Това стана ясно днес на пресконференция на организаторите, с участието на председателя на Комитета Павлин Цонев, почетния председател – Васил Копчев, шефа на Туристическия съюз в Плевен – доцент Венци Росманов и д-р Галина Цветкова.

pohod2
Тази година 220 участника в националния поход ще тръгнат в 7 лъча, за да се съберат на 18 юли – рожденната дата на Апостола на българската свобода в родния му град Карлово. Най-възрастният участник в патриотичното начинание ще е 77-годишният плевенчанин Христо Недялков, а най-малкият – 3-месечният Емил Недков, който ще приеме предизвикателството, заедно с 2-годишната си сестричка и родителите – семейство Недкови.

pohod1
В Национален туристически поход „По стъпките на Апостола” тази година ще се включат близо 100 ученици от Плевен, руска група от Държавния университет в Санкт Петербург, родолюбиви плевенчани, българи от няколко градове.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: