Скаути от Москва проведоха четиридневен лагер в Байкал

10.07.2014 16:48

10.07.baykal1

Деца от скаутския клуб на Всерусийската национална скаутска организация от Москва и техният ръководител Олег Каменский, член на Националния съвет, бяха на четиридневен лагер в базата на Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в Байкал от 5 до 8 юли. Децата бяха посрещнати по стар български и руски обичай с питка и сол от децата на Байкал. Директорът на ОЦИДЗИ Иво Джокин бе подготвил интересна и разнообразна програма – дейности по астрономия и екология, посещение на древноримския град Улпия Ескус, футболна среща с децата от Байкал.

10.07.baykal2
Посещението съвпадна с летните лагери по проект „Заедно за по-добро бъдеще“ с участието на деца от училището в Ставерци. В понеделник бе проведена вечер на интеркултурния диалог – децата пиха руски чай и бисквити, бяха запознати с историята и културата на Русия и много забавни скаутски игри. Децата от Ставерци и Байкал изпяха народни песни и научиха своите приятели от Москва на български хора.

10.07.baykal3
Преди отпътуването си младите скаути бяха приети от кмета на община Долна Митрополия Поля Цоновска, която връчи на всички подаръци и разказа за богатото културно-историческо наследство на общината. Гостите споделиха прекрасните си впечатления от престоя си и пожелаха отново да гостуват догодина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: