Военни от Белене изградиха временен мост край манастира в Килифарево (снимки)

08.07.2014 14:20

8.07.belene1

На основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев вчера беше изграден временен мост от типа тежък механизиран мост ТМЗМ-3 в района на манастир „Рождество Богородично” до Килифарево, със сили и средства на в.ф. 28880 – Белене от състава на Сухопътните войски. Ръководител на групата за постройка на моста бе командирът на 54 инжб майор Калоян Василев, а съставът на групата беше формиран от личния състав и техника на Инженерно-мостовата рота за обща поддръжка на 54 инжб с командир капитан Йордан Стойков (помощник ръководител на групата).

8.07.belene2
Рекогносцировката на мястото за постройка на моста беше извършена на 1 юли след уточняване на някои предварителни дейности по подготовка на мястото за устройване с представители на местната власт в лицето на кмета на Килифарево, Добромир Събев. Вчера в 9 часа група от 11 военнослужещи и 5 единици техника, от които 3 броя КрАЗ 255 – ТММ-3 – (тежък механизиран мост), един ТАПП и един ЛАПП започна изграждането на моста. Въпреки големите трудности по време на изграждането на моста, породени предимно от силно ограниченото място за маневриране и работа с машините от комплекта на ТММ и характера на почвата на брега, около 12:15 часа групата приключи с постройката на временния мост от типа ТММ.

8.07.belene3
Работата на военнослужещите от Сухопътните войски наблюдаваха бригаден генерал Тодор Дочев – началник на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново, полковник Иван Стоянов – командир на в.ф. 28880 – Белене, Добромир Събев – кмет на Килифарево, отец Йоан – игумен на Килифаревския манастир и други представители на великотърновската и килифаревската общественост.

8.07.belene4
След извършване на допълнителни и крепежни работи по моста, командирът на в.ф. 28880 – Белене полковник Иван Стоянов сдаде моста за експлоатация с двустранен приемо-предавателен протокол на кмета на Килифарево. Видимо най-доволен от устроения временен мост остана игуменът на Килифаревския манастир отец Йоан, който за довиждане благослови военнослужещите от състава на групата построила съоръжението.

8.07.belene5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: