Два златни медала за плевенчани от Международния турнир „Павел Павлов“

01.07.2014 9:37

1.07.zlato

Двама плевенски лекоатлети триумфираха със златните медали на провелия се на 28 юни на Националния стадион „Васил Левски“ в София традиционен международен турнир „Павел Павлов“. Това пише plevensport.eu. Най-проспериращият български скачач през последната година в сектора за висок скок Тихомир Иванов спечели дисциплината по време на осмото издание на турнира. Възпитаникът на Георги Гетов скочи 220 см в най-добрия си опит и грабна златото, а втори се нареди Виктор Нинов с 217 см. И двамата стартираха състезанието на 211 см, като преминаха тази височина от първите си опити. Пропуснаха 214 см и направиха по един опит на 217 см. Иванов скочи 220 см от втория път, а Нинов пропусна височината.
В дисциплината тласкане на гюле при жените първа стана атлетката на АК „Георги Дъков“ Рената Петкова. Младата плевенска надежда победи с резултат от 12.88 метра, като изпревари с над два метра завършилата на второ място Магдалена Съйкова, която хвърли уреда на 10.73 м. Това бяха и единствените две лекоатлетки в този сектор.
В скока на дължина за мъже плевенчанинът Даниел Анков, който е юношески шампион, се нареди на трето място след скок от 7.05 метра. Тук победата грабна Емека Околи от Катар, който регистрира 7.63, а втори остана Юри Божерянов със 7.33.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: