Северозападната „В“ група с намален състав през новия сезон?

30.06.2014 11:27

30.06.grupa

По всичко личи, че през новия сезон 2014/2015 Северозападната „В“ група ще е с по-малко отбори от миналия. Това пише sportal.bg. В завършилото в началото на месеца първенство участваха 16 тима. В момента се прави всичко възможно новият сезон да е с поне 14 тима. Все още обаче не е сигурен и този вариант. До намаляване състава на групата се стигна след като Локомотив (Мездра) влезе в Б група. БФС покани в същата група и Локомотив (Горна Оряховица). От клуба са изразили готовност да участват при професионалистите.
От Северозапада в областните групи изпаднаха Трявна и Гигант (Белене). Така тимовете останаха 12. Академик (Свищов) се завърна от Б група. Търси се още поне един отбор. От Зоналния съвет на БФС-Велико Търново са изпратили покани до Тетевен, Чавдар (Бяла Слатина), а от Плевенска област мераклии да играят в аматьорския елит са Ювентус от село Малчика, община Левски. Други кандидати няма.
Останалите два клуба също още обмислят. Не е изключен вариант и изпадналият Гигант (Белене) отново да участва, но с лиценза на Ювентус (Малчика). Засега сигурните участници в новото първенство са Ботев (Луковит), Спартак (Плевен), Етър (Велико Търново), Партизан (Червен бряг), Бдин (Видин), Видима-Раковски (Севлиево), Ботев (Козлодуй), Ситомир (Никопол), Левски (Левски), Ком (Берковица), Янтра (Габрово) и Павликени (Павликени).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: