Над 150 гола паднаха в квалификациите на „Каменица Фен Купа“ в Плевен

30.06.2014 9:45

30.06.kamenitza

Доста интересни и резултатни срещи се играха на спортен комплекс „Замъка“ в Плевен, където тази събота и неделя се състояха квалификациите от 12-ото издание на турнира за аматьори „Каменица Фен Купа 2014“. Това информира plevensport.eu. Участващите 38 отбора се бориха за спечелване на едно от дванадесетте места, които даваха право за влизане в полуфиналите. В съботния ден бяха мачовете от първия кръг, като двубоите бяха по системата на директната елиминация. Победителите продължиха във втория кръг, където се играха нови 12 срещи, като спечелилите тимове се класираха за полуфиналния турнир. Той ще се проведе на стадион „Ангел Кънчев“ в град Трявна на 19 и 20 юли, като в него ще мерят сили отбори от регионите Плевен и Велико Търново.
В изиграните в Плевен през уикенда 25 мача феновете на аматьорския футбол видяха цели 154 гола, което прави средно по над 6 попадения на среща. Най-оспорваният двубой от втория кръг беше този между тимовете на Мърсисайдци и Респект, завършил при резултат 4:3. Най-много голове пък паднаха на двубоя между Ла Роха и Северняшки ансамбъл, който приключи с разгром от 12:3. Останалите 10 отбора, които продължават на полуфиналите са: Йолов 14, Плевен БГ, Прокуратура, Хрътките, Пепелянките, Гплука, Плевен-2009, Динамо Бохот, Ангела Меркел и Вихър.
Припомняме, че тази година голямата награда на „Каменица Фен Купа“ ще бъде посещение на мач на стадион „Маракана“ в Рио де Жанейро на бразилския национален отбор, който е един от фаворитите за спечелване на течащото в момента Световно първенство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: