РИОСВ – Плевен наложи санкция от 11 бона на фармацевтична фирма

25.06.2014 15:34

25.06.riosv

РИОСВ – Плевен е издала наказателно постановление, с което е наложена имуществена санкция в размер на 11 000 лв. на “Софарма” АД – Врабево за превишена норма за общи емисии на летливи съединения при дейността „производство на фармацевтични продукти“. Товат е посочено в отчета за дейността на инспекцията през миналия месец. „Милк комерсиал“ ООД – София е санкционирано с 1 000 лв. от РИОСВ – Плевен за непредставен в нормативно определения срок годишен отчет за климатична инсталация, съдържаща фреон в количество 3,7 кг.
От директора на плевенската инспекция са съставени три акта за установяване на административно нарушение по Закона за водите на “Олива” АД – Кнежа, “Огнеупорни глини” АД – Плевен и “Плевен мес” ООД – Плевен. Наложени са имуществени санкции на „Матев-млекопродукт“ ЕООД – Ловеч – 2 000 лв. за неизпълнение на условие от издаденото разрешително за заустване на отпадъчни води – не е извършена реконструкция на съществуващо съоръжение и не са изградени нови пречиствателни съоръжения. За изхвърляне на отпадъчни води в нарушение на индивидуалните емисионни ограничения, определени в разрешителното за заустване, „Огнеупорни глини“ АД – Плевен е санкционирано с 5000 лв.
За неизпълнено условие от решение на директора на РИОСВ – Плевен за съгласуване на горско стопанска програма от екоинспекцията са глобени две физически лица – с 1 000 лв. и 500 лв., а за непредставена информация за изкупените и реализираните през 2013 г. количества билки с 200 лв. е глобено физическо лице от Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: