Рататуй и басмати представиха на кулинарни изложения в Ставерци и Ореховица
В събота и неделя в Ставерци и Ореховица се проведоха първите кулинарни изложения в изпълнение на Дейност 2 по проект „Заедно за по-добро бъдеще“. В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Ставерци и ОУ “Христо Смирненски“ – Ореховица функционираха ателиета по готварство, в които учениците се запознаха със спецификата на осем от най-известните кухни в света и приготвяне на различни национални и интернационални ястия в рамките на ателиетата. Ателиетата по готварство включват и провеждане на обучение по карвинг за децата от 7-ми и 8-ми клас от двете училища.
По време на първите четири кулинарни изложения учениците, с помощта на Николай Стоянов – експерт в ателие по готварство, представиха следните кухни: италианска, чрез представяне на пица, лазаня и канелони; индийска, чрез представяне на чапати, басмати и ладу; френска, чрез представяне на рататуй, крекери и профитроли и турска кухня, чрез представяне на кебап, салата от булгур и кадаиф.
По време на кулинарните изложения беше представен и раздаден на присъстващите сборник „Избрани рецепти“, издаден в изпълнение на Дейност 2 по проекта.
НАЙ-НОВИ:
- Предлагат боксьора Йосиф Панов за „Почетен гражданин на Община Плевен“
- Защо изборът на качествено масло е ключов за автомобила?
- Днес: нарушено водоподаване в Беглеж, Садовец и Сухаче
- Засякоха пиян шофьор в плевенско село
- 39-годишен мъж е задържан от полицаите на Второ РУ – Плевен за домова кражба
- Възпитаниците на Езиковата са сред първите на Националната олимпиада по немски език
- Мъжкият отбор по ориентиране на ВВВУ „Георги Бенковски“ оглави класацията на Държавното индивидуално първенство
- Времето в Плевен: променлива облачност, максималните температури ще са между 14° и 16°
- Църквата почита днес Свети Йоан Вехтопещерник
- 19 април – Ден на велосипеда