Рататуй и басмати представиха на кулинарни изложения в Ставерци и Ореховица

23.06.2014 10:43

23.06.kulinari1

В събота и неделя в Ставерци и Ореховица се проведоха първите кулинарни изложения в изпълнение на Дейност 2 по проект „Заедно за по-добро бъдеще“. В ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Ставерци и ОУ “Христо Смирненски“ – Ореховица функционираха ателиета по готварство, в които учениците се запознаха със спецификата на осем от най-известните кухни в света и приготвяне на различни национални и интернационални ястия в рамките на ателиетата. Ателиетата по готварство включват и провеждане на обучение по карвинг за децата от 7-ми и 8-ми клас от двете училища.

23.06.kulinari2
По време на първите четири кулинарни изложения учениците, с помощта на Николай Стоянов – експерт в ателие по готварство, представиха следните кухни: италианска, чрез представяне на пица, лазаня и канелони; индийска, чрез представяне на чапати, басмати и ладу; френска, чрез представяне на рататуй, крекери и профитроли и турска кухня, чрез представяне на кебап, салата от булгур и кадаиф.

23.06.kulinari3
По време на кулинарните изложения беше представен и раздаден на присъстващите сборник „Избрани рецепти“, издаден в изпълнение на Дейност 2 по проекта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: