Браво! Започна акция по разчистване на „Кайлъка“ от автомобили

20.06.2014 12:18

20.06.kailaka

Почистване от неправилно паркирали автомобили на обществената територия, в алеите и зелените пространства в национален парк „Кайлъка” край Плевен започна през почивните дни на 14 и 15 юни, информират от пресцентъра на полицията. В парка има територии, за които са сключени договори за обслужване на различни обекти и извършване на търговска дейност. Собствениците имат специални пропуски за влизане в парка и зареждане с необходимите стоки. Договорите са строги и не позволяват неспазване на правилата за движение и други нарушения. Има осигурен обществен паркинг – на ресторант „Двете сърнета” в парка, който е безплатен.
При полицейската операция служителите на реда са констатирали неспазване на забраната за влизане на МПС в „Кайлъка”, указана с пътни знаци. На 13 юни за времето от 19.30 часа до 2 часа на 14 юни от полицейските служители на ОД на МВР – Плевен са установени 13 нарушения на ЗДвП, като са съставени 4 акта за установяване на административно нарушение и 7 глоби по фиш. Девет от установените нарушения са за неспазване на пътен знак, забраняващ влизането, две нарушения за управление на МПС след употреба на алкохол и две нарушения за нередовни пътни документи.
През почивните дни обикновено родители водят в парка децата си да спортуват, но нека помислят, че когато колата влезе в парка, се създава опасност за пешеходците. Констатира се, че водачите пренебрегват знаците и забраните.
На основание чл.165, ал.1, т.3 от ЗДвП служители на МВР са извършили оглед на Национален парк “Кайлъка”, при който са установили нерегламентирани места за достъп до пешеходната алея, които са:
– подхода до ресторант “Пещерата”;
– до разклона за клиника “Авис Медика”;
– до ресторант “Караджейката”;
– до басейните срещу “Парк хотел Кайлъка”.
С цел осигуряване безопасността на пешеходното движение на основание чл.3, ал.1 и 2 от ЗДвП, директорът на ОДМВР – Плевен главен инспектор Йордан Каменов се е обърнал с писмо до Областния управител Илиян Йончев да се разпореди за обезопасяване на горните участъци. Полицията ще продължи системните проверки, за да създаде условия за приятен уикенд на всички посетители на националния парк. „Обръщаме се към водачите на автомобили с апел да пазят тревата и детските площадки, както и да спазват правилата за паркиране и придвижване в националния парк. Предварително благодарим за разбирането!“, казват от полицията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: