Забраняват движението на каруци в целия град?

Публикувано от:

Проектът за изменение на Наредба 3, която регламентира обществения превоз при ползването на пътни превозни средства на територията на Община Плевен, е внесен и ще бъде разгледан вероятно на редовната сесия на местния парламент.

kat8

Автор на промяната е общинският съветник Красимир Атанасов – председател на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност”. До сега забранителният режим бе само за определени зони в града. С новото изменение се предлага той да се въведе за „строителните граници” на града.
Според справка на полицията, само за миналата година каруци са причина за възникването на 5 автопроизшествия, като са констатирани и 56 броя кражби на имущество с ППС с животинска тяга. Отделен е въпросът, свързан и с екологичното замърсяване на града, следствие от тяхното движение. Предвижда се полицията и Общината пряко да съблюдават спазването на Наредбата, като се предлага глобата за нарущителите да нарасне от 30 на 100 лева.

5 Коментара

 1. .......... написа:

  и като не спазват правилата, коня за храна на лъвовете, а каруцата за огрев

 2. miro написа:

  e tochno toq koseshe trevata koqto beshe 1 metur na storgoziq pred 4 blok sega ako ko sprat krai nqma gradinari hahaha i nqma s ko da rani jivotnite haha

 3. G.Dimitrov написа:

  А замисляли ли сте се как всички вторични суровини в града приемат по 50 каруци дневно пълни с трева…Или тревата е станала вторична суровина или полицайте се правят на прости и,че не са се сетили,че под тревата има потенциално крадена стока…Защо питам аз аз ако забравя да си светна фаровете посред бял ден и полицая ще си счупи краката да бяга през шосето да ме глоби,а каруцата се движи без винетка,данък,преглед,светлини,каруцаря има 2 клас недовършен и не познава знаците – пиян го прибира коня до у тях на автопилот и никой не го закача..’?!

 4. Цакова написа:

  EEEEE Браво на Г-н Атанасов! Това ще е много , ама много добре, ако стане. На какво прилича например 10 годишно цигане да управлява каруца по Пробива???

Вашият коментар


Всички права запазени © 2015.