Малките баскетболисти на „Спартак“ мерят сили на зонален турнир в Силистра

28.05.2014 11:48

The playoffs begin for the over-30 basketball league Aug. 4 at the fitness center here. The championship game is scheduled to take place Aug. 10 at the fitness center gym here.

Момчетата до 14 години на плевенския баскетболен клуб „Спартак“ ще играят в края на тази седмица в много важен зонален турнир, който ще се проведе в Силистра, пише plevensport.eu. Възпитаниците на старши треньора Петър Петров ще срещнат отборите на Черно море Порт (Варна), Дунав 2007 (Русе) и домакините от Доростол. Мачовете ще се състоят на 31 май и 1 юни, събота и неделя, в зала „Дръстър“ в крайдунавския град. Първите два тима в крайното класиране от турнира ще се класират директно за финалите на Държавното първенство. Малките плевенски баскетболисти добиха правото да играят в тази фаза на шампионата, след като станаха втори в група „В“ на регион „Мизия“. В двата турнира, които се проведоха в Троян и Севлиево плевенските момчета на два пъти победиха тима на Раковски (Севлиево), но допуснаха и две поражения от завършилия на първо място в групата отбор на Чавдар (Троян).
През първия ден на надпреварата в Силистра на момчетата на Петър Петров ще се наложи да изиграят два мача. Първо от 12.00 часа Спартак ще срещне Черно море Порт (Варна), а от 18.00 ще се изправи срещу домакините от Доростол. В неделя, плевенските баскетболисти ще излязат на игрището за последен двубой в турнира, като съперник от 9.00 часа ще им бъде отборът на Дунав 2007 (Русе).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: