Сгащиха трупен санитар, искал подкуп от съпругата на загинал в катастрофа

27.05.2014 15:03

27.05.sanitar

Съвместна пресконференция по повод взет подкуп от длъжностно лице дадоха днес ОД на МВР – Плевен и Окръжна прокуратура – Плевен. Както обясни наблюдаващият прокурор Искра Ганева, сигналът е постъпил вчера. В него потърпевшата споделила, че лице, представящо се за служител в Съдебна медицина – Плевен, й е поискало 3 000 лв., за да съдейства при издаването на съдебна експертиза в нейна полза. Прокурорът отбеляза, че случаят касае фаталния инцидент от неделя, при който джип падна в старото корито на Вит край Комарево и двама човека загинаха. Жената, подала сигнала, е съпруга на един от починалите. С нея се е свързал 41-годишният Николай Антонов – трупен санитар в Центъра за спешна медицинска помощ в Плевен, който поискал 3 000 лв., за да упражни влияние при изготвяне на съдебно-медицинската експертиза. Същият обяснил на жената, че е в нейн интерес да се докаже, че съпругът й не е управлявал джипа и така тя да получи обезщетение.
Съпругата на починалия успява да събере 500 лв. от исканата сума, които са били маркирани и описани от разследващите органи. Тя се среща с трупния санитар, обяснявайки му, че в момента не може да отдели по-голяма сума. Антонов я приема, като настоява и за остатъка, а малко по-късно е задържан от органите на реда с белязаните пари.
Искра Ганева посочи, че срещу 41-годишния трупен санитар, който е задържан за 72 часа, има друго дознание за кражба на пари от труп, който е извозвал. При разпита снощи той е признал за още един случай, в който взел 4 000 лв. при друго автопроизшествие. Ганева отбеляза, че не става въпрос за схема, в която са замесени и други съдебни медици, а Николай Антонов просто е въвеждал хора в заблуда, възползвайки се от това, че познава добре спецификата на работата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: