Плевенски майстори на геврека влизат в надпревара за най-икономичен шофьор

27.05.2014 10:10

 

27.05.volvoОт днес до 2 юли всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C + Е ще могат да премерят сили в третото издание на състезанието по икономично и екологично шофиране на камиони у нас – Drivers Fuel Challenge. Квалификациите стартират днес в Благоевград и ще продължат в още 15 български градаСофия, Враца, Плевен, Севлиево, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Състезанието в Плевен ще се проведе на 3 юни на база „Лабиринт“ – бивш ДАП1, след „Метро“.
Победителят в националния шампионат ще представи България на регионалния финал в Братислава, Словакия и освен за титлата „Най-икономичен шофьор“ в Централна и Източна Европа, ще се бори и за чисто ново Volvo S60. Целта на надпреварата е шофьорите да постигнат най-нисък среден разход на гориво в кръгова отсечка със средна дължина от около 20 км. В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите.
За голямата награда в тазгодишното състезание ще се борят 15 държави от Централна и Източна Европа. Освен финалистa, който ще си тръгне с Volvo S60, класиралият се на второ място състезател ще отпътува за Гьотеборг, където ще посети завод на компанията, а третият подгласник ще получи оригинални продукти с марката Volvo. У нас първите трима финалисти ще спечелят съответно – iPad, смартфон и оригинален ръчен часовник. Награди ще има и за работодателите на класиралите се.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: