Близо 90 състезатели взеха участие в надпреварата на мотополигон „Козар Белене“

25.05.2014 10:08

25.05.moto

Завърши третият кръг на републиканския шампионат по мотокрос, който се проведе на мотополигон „Козар Белене“ в град Левски, информира sportal.bg. В рамките на два дни близо 90 състезатели от няколко държави премериха сили в отделните класове. Най-добрите пилоти от България, Сърбия, Румъния и Турция взеха участие в шампиона, който беше наблюдаван от над 4000 зрители. Официалното откриване беше вчера като приветствие и по случай 24 май отправиха Любка Александрова, кмет на град Левски, председателят на Организационния комитет за Гран При България Румен Петков и президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.
В клас МХ65 безапелационен шампион след победа и в двата манша стана Кристиан Иванов. След него се наредиха Ерай Хасан и Христиан Даков и тримата с мотоциклети „КТМ“. В клас МХ85 убедителен победител е Хакан Халми, който завоюва 50 точки за генералното класиране, спечелвайки и двата манша. Алекс Димитров и Момчил Иванов също се качиха на почетната стълбичка, като и в този клас призьорите използват мотори „КТМ“.
В клас МХ лидерът Мартин Иванов със „Сузуки“ показа, че се намира в невероятна форма и спечели двата манша. Втори остана Юлиан Райчев с „Кавазаки“, а трети Атанас Петров с „КТМ“. В клас МХ1 румънецът Адриан Радута и Николай Йовчев си размениха по една победа в двата манша, но в крайното класиране румънецът изпревари нашето момче, защото във втория манш зае второ място, докато Йовчев зае трета позиция в първия манш. Радута спечели с актив от 47 точки, Йовчев е втори с 45, а трети – Тодор Тотев с 42 точки. В клас МХ2 големият ни талант Майкъл Иванов с „КТМ“ беше безупречен – 50 точки след победи и в двата манша. Втори е Валентин Роглев също с „КТМ“, а трети е Кристиан Ангелов с „Ямаха“.
В отборното класиране при мъжете шампион в Гран При Левски е „Рейсинг тийм Цочев“, втори са представителите на „Панчо рейсинг тийм“, а трети „МСК Бяла рейсинг“. По време на официалната церемония плакет за заслуги към федерацията получи известният спортен журналист Петър Василев.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: