„Спартак“ би „Ботев“ (Козлодуй) в мач с две лица

24.05.2014 9:15

24.05.spartak

В мач без значение Спартак (Плевен) победи Ботев (Козлодуй) с 2:0, пише plevensport.eu. Двубоят бе от предпоследния 29-ти кръг на Северозападната „В“ група, като и двата отбора изиграха две коренно различни полувремена. През първата част играта вървеше в приспивно и лежерно темпо, но след почивката на терена замириса повече на футбол, но в същото време зрителите станаха свидетели на доста екшън сцени в основата на които стояха предимно гостите. Домакините поведоха при първото си по-сериозно положение, като в 20-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар отдясно на вратата на Ботев, капитанът на „синьо-белите“ Атанас Атанасов центрира перфектно на далечната греда, където голмайсторът на плевенчани Любомир Тодоров беше на точното място и с глава откри резултата – 1:0. До края на първите 45 минути играта се водеше предимно в центъра с лек превес на Спартак.
През второто полувреме спартаковци натиснаха и в 51-ата минута Йоан Петков беше повален в наказателното поле от вратаря на Ботев Ивайло Върганов и главният рефер Николай Малджански отсъди 11-метров наказателен удар. В този момент почти целия гостуващ тим наобиколи съдията и започна да търси обяснение за отсъждането му. Екшънът продължи около 2-3 минути, като се наложи няколко от гардовете на стадиона да се намесят, за да успокоят обстановката.
След укротяване на ситуацията реферът, обаче си навлече гнева на публиката, като показа само жълт картон на провинилия се при фаула вратар на козлодуйци. Дузпата се нае да изпълни Любчо Тодоров, но ударът му нацели десния страничен стълб и топката не влезе във вратата. В 79-ата минута Радослав Георгиев от гостите пое към съблекалните, за втори жълт картон. Три минути по-късно Малджански изравни тимовете на игрището, като показа отново втори жълт и респективно червен картон и на футболиста на Спартак Пламен Илиев.
Така се стигна до 89-ата минута, когато Любомир Тодоров напредна към пеналта на Ботев, излъга двама защитници и в мига, когато щеше да стреля беше спрян непозволено от Върганов. Последва нова дузпа за „синьо-белите“, като този път Йоан Петков беше точен и подпечата победата на своя тим с 2:0.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: