Плевенчани събират средства за изграждане на първото стационарно боче-игрище в България

23.05.2014 15:50

23.05.boche

На 19 и 20 юни в Парк „Кайлъка“ ще се проведе традиционният Национален турнир по боче на „Спешъл Олимпикс – България“. В състезанието ще вземат участие деца и младежи, с ментални и физически увреждания от Плевен и от други градове на страната. По време на турнира всеки, който иска да подкрепи изграждането на първото в страната стационарно игрище за боче, може да го направи. Домакин на събитието е Сдружение „Плевенски обществен фонд – Читалища”, а съорганизатори са Помощно училище „П. Р. Славейков” – Плевен и БАЛИЗ – Плевен.
Идеята за изграждането на стационарно игрище за боче събра най-голяма подкрепа от страна на публиката в националната кампания „Място в сърцето“. Проектът за изграждане на боче-игрище ще даде възможност за успешното провеждане на националните турнири на Спешъл Олимпикс по боче, на които Плевен е домакин от 2005 г., както и спортни събития и състезания с деца и младежи от града. Освен изграждането на боче-корт, проектът предвижда поставяне на пейки за зрители и съдийски места.
Може да подкрепите „Място в сърцето“ на плевенчани и на сайта на кампанията чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS MYASTO, чрез онлайн дарение или чрез банков превод. Напомняме ви, че събраните средства от DMS кампанията се разпределят пропорционално между всички обекти, участващи в кампанията. Повече информация за правилата за даряване може да научите ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: