Има ли ПП ГЕРБ Плевен политическо решение за махането на шефката на „Инжстрой” ЕООД Плевен?

23.05.2014 13:37

За пореден път като една от водещите точки в дневния ред на поредната редовна сесия на Общинския съвет в края на месеца е внесеното предложение от общински съветник от ПП Герб Плевен за освобождаване от длъжност на управителя на „Инжстрой” ЕООД Плевен Ренета Иванова. Това е вторият опит за отстраняване на шефката на най-голямата общинска фирма, като за втори път предложението внася съветникът от партията на Борисов – Мартин Митев, между другото – и общински лидер на същата. Мотивите и сега са същите – лошото финансово състояние на дружеството…

firma
Въпросите, които преди време зададохме, също остават същите.
Преди по-малко от 3 години Ренета Иванова не беше ли избрана за управител на дружеството с гласовете на всички съветници от ПП Герб Плевен? Кога и защо тя изгуби тяхното доверие, и на кои по-точно съветници, след като предложението за освобждаването й, както и това за назначаването на нов управител, се внася еднолично от шефът на финансовата комисия в местния парламент Мартин Митев, а не от името на групата съветници от същата партия? Ако, наистина, съветниците от ПП Герб в Плевен са загрижени за сегашното състояние и бъдещето на някога най-мощната общинска фирма, защо в предложението за нов управител за пореден път липсва назовано конкретно име за нов управител, конкретна програма за развитието на фирмата?
Има и други въпроси, примерно, с какво община Плевен защити интересите на „собствената си” фирма в участието й в различни търгове и конкурси? Не говорим за лобиране, а за логистика. Дано хората, към които е отправен въпроса ни, разберат „тънката” разлика!
Иначе, темата остава отворена! Плевен за Плевен ще потърси за интервю Ренета Иванова с всякакви неудобни въпроси. Това – със сигурност!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: