Приключи ремонтът на читалището в Белене

22.05.2014 8:17

22.05.belene1

В навечерието на 24 май – Празника на българската просвета, култура и духовност, гражданите на Белене получиха неповторим подарък – приключиха строително-ремонтните дейности на Народно читалище ”Христо Ботев 1892”. Вчера в сградата на Община Белене се проведе среща на всички участници, ангажирани в процеса на изпълнение на дейностите по проект „Подобряване на енергийната ефективност в обществени сгради в гр. Белене и намаляване на вредните емисии, генерирани от обществени сгради на територията на общината“. Той се финансира по Първа ос на Национална схема за зелени инвестиции, чрез Националния доверителен ЕкоФонд (НДЕФ). В срещата участваха представители на НДЕФ, кметът на община Белене Момчил Спасов, като възложител, представители от екипите на авторския и строителния надзор, експерти от общинската администрация.

22.05.belene2
Подписан беше протокол Образец 15, с което на практика приключи строителният процес по обособена позиция 3: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в НЧ „Христо Ботев 1892”. Сроковете съгласно договора бяха до 5 месеца, но изпълнителят „Строителство-саниране-инженеринг консулт” ЕООД – София изпълни своето обещание да приключи обекта предсрочно, за да може жителите на дунавския град да посрещнат 24 май пред най-красивата сграда на Белене. Строителните дейности стартираха на 27 март 2014 г. Предстои подготовка на документи и въвеждане на обекта в експлоатация от Държавна приемателна комисия.

22.05.belene3
Самодейците и гражданите изненадаха комисията по време на посещението на обекта на място, посрещнаха ги по стар български обичай с хляб и сол и „Добре дошли” в обновения си дом. Проектът включва още два подобекта, които в момента са в активно строително ремонтни дейности: „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в „Многопрофилна болница за активно лечение – Белене”, изпълнител: „Енергостроймонтаж-инженеринг” АД – Белене и „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в МЦ „Бел Медик” – Белене” с изпълнител: „Нитов инженеринг” ЕООД – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: