Каракачанов в Плевен: Напълно реално е да бъдем трета политическа сила, ако вотът е честен

18.05.2014 15:14

18.05.vmro1

Хората искат някаква промяна и вече не вярват на утопии, като „синьо“, „червено“, „ляво“ и „дясно“. Това сподели лидерът на ВМРО, Красимир Каракачанов, който бе на тридневно посещение в Плевенска област. Той отбеляза, че много от сънародниците ни вече са разбрали, че не е толкова важно от коя партия си, а дали си патриот и мислиш за България. Надявам се това да излезе и като резултат на предстоящите избори за Европейски парламент, допълни Каракачанов.

18.05.vmro2
По повод едно от последните социологически проучвания, сочещо коалиция „България без цензура“, част от която са и воеводите, ЗНС и „Гергьовден“, като трета политическа сила на вота на 25 май, изпреварваща ДПС, председателят на ВМРО бе категоричен, че ако вотът бъде честен, това е напълно постижимо. „Защото ДПС е етническа партия, разчитаща на турското население в България, което вече 25 години същата монополизира и държи в изолация. Факт е, обаче, че ДПС купува избори масово, при това не само в смесените райони, но в цялата страна. Мога, например, да се обзаложа, че в районите с циганско население в Плевенска област ДПС ще получи гласове, не защото партията им е намерила работа или ги е образовала, а защото им е дала по някой лев“, заяви Красимир Каракачанов. В тази връзка той посочи, че е от огромно значение българите масово да излязат и да гласуват за коалицията „България без цензура“-ВМРО-ЗНС-“Гергьовден“. Ние сме единствената формация, която ясно и категорично заяви, че при никакви обстоятелства няма да участва в едно правителство с ДПС, припомни лидерът на воеводите.

18.05.vmro3
Каракачанов сподели, че ако успее да защити тези проценти, които й дава социологията, коалицията спокойно може да разчита на трима евродепутати. Така от 17 български депутати в ЕП ще има трима, които ще говорят само и единствено за българските национални интереси, заяви той. По думите му, следващата стъпка ще бъде оттегляне от българския парламент на депутатите, подкрепящи коалицията и предизвикване на предсрочни избори за Народно събрание.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: