Ето как ще изглежда новата настилка на центъра!

Публикувано от:

18.05.plochnik1

Стартът на поставянето на новите павета в централната част на Плевен вече е факт, видя обективът на „Плевен за Плевен“. Както личи и от снимките, с нов фасон скоро ще се сдобие алеята край Водната каскада. Паветата са в три разцветки – светло- и тъмносиво и бледо жълто и най-важното – повърхностният им слой е грапав, което ще сложи край на зимните подхлъзвания.

18.05.plochnik2

18 Коментара

 1. антифашист написа:

  E га си гадния фасон и облик дето се получава от тези цветове. В 100-ци пъти по-грозно от предишния облик се получава. Старите форми в бяло и червено бяха хиляди пъти по-красиви, стилни и тържествени. А пък за новите бордюрчета направо е пълно безобразие и престъпление……. Какво и беше на старите варовикови? Бяха и здрави, и красиви, и фасон имаха. Трябваше само малко де се лъснат на място както са си. Струва ми се че са съкратили и ширината на алеята спрямо старата преди ремонта.
  Абе с една дума – ГРОЗНО се получава!

  • Плевенчанин написа:

   ,,Трябваше само малко де се лъснат на място както са си“

   Това с лъсването на старите плочки може да го измисли само някой не с антифашистко,ами направо комунистическо мислене,един разбит площад-непроменян 40 години с напукани и денивелирани плочи- загубили изцяло цветовете си да бъде ,,лъснат“ си е доста ограничено..

   • антифашист написа:

    Чукча писател, чукча не читател!

    Това май си ти. Прочети, помисли, размисли, разсъди чак тогава пиши. Къде видя е прочети че
    „Това с лъсването на старите плочки може да ….“
    „….40 години с напукани и денивелирани плочи- загубили изцяло цветовете си да бъде ,,лъснат“ си….“
    Ставаше на въпрос на бордюрите ако първо прочетеш и после пишеш. Никеде не съм написал за плочките! Бордюрите си бяха напълно здрави и нямаше нужда да се влагат в тях финансови ресурси да се демонтират и на тяхно място да се слагат нови малки бордюрчета които са си направо плочки поставени вертикално. Това от една страна са грешни пари и от друга се получава много по- по- по- по грозно отпреди. Но явно трябва много много да се краде пък и някой да си ги „прибере“ за лично ползване, а за обществено най-грозното и некачественото да остане.
    Друг е въпроса че
    „един разбит площад-непроменян 40 години с напукани и денивелирани плочи“
    се получи защото се разреши на всякакви МПС-та да навлизат в пешеходната зона за обслужват кафенетата, банките и магазините по старата главна. За тази цел всеки един обект има задни входове с цел зареждани и са откъм улиците, а на през централния вход откъм пешеходната част. Ако ли не, има бутащи се колички за зареждане за тази цел. Да не пропускаме и всякакви бараки, шатри и прочие които се допускаха по площада и пешеходната зона надолу за построяването и укрепването им се разбиваха умишлено плочките!

    • Плевенчанин написа:

     Не виждам как ще се лъсне нещо толкова ерозирало,доколкото си спомням бордюрите бяха хванали направо мухъл..Да не говорим,че когато правиш нещо или го правиш цялото като хората или въобще не пипаш..За цялостната реконструкция има проект-за всеки детайл,идеята е всичко да е синхронизирано..не може просто да оставиш това или онова,защото разбираш ли още имало вид…След 5 години няма да къртят новите павета,че да сменят вече съвсем заминалите стари бордюри,да не говорим колко хейтърски коментари има основно този проект…имам чувството,че някои хора нарочно ще излязат през ноща с кирките да начупят новия площад,а пък относно старите бордюри-ако беше комунизма можеха и да ги вземат за тях си,повярвай ми на никой не са му претрябвали такива боклуци..

  • анти-антифашист написа:

   И ти си се получил хем грозен, хем тъп!

 2. офф написа:

  Антифашист млък педал на теб не може да ти се угоди…

 3. плевенчанка написа:

  А колко време ще им трябва на тези нови павета докато започнат да се ронят и разпадат? Старите са си там от толкова време и не са мръднали, а тези сигурно след първата зима вече ще са разместени и начупени, освен ако не съм прекалено голяма оптимистка и не се случи още след първия дъжд.

  • Старите бяха направо невероятни…последните години ме беше срам като ми дойде някой колега от университета и като се разхождахме по разбития площад..не само площада и кайлъка и скобелевия парк имат нужда от цялостна реконструкция…Стига с това ограничено мислене,че разбирате ли щом е било едно време значи е по-добро..

 4. дидо написа:

  Евтино изпълнение,
  Кмета цели единствено да източи максимално кинти от тоя ремонт.
  Жалки гадове
  ОСТАВКА и във Пандиза.

 5. Иво написа:

  Ами дайте да седим на стари лаври и толкова и нищо да не се променя в тоя град. Ми като не ви харесва що не възразихте още когато проекта беше в идейна фаза? Като не сте дали мнение тогава, сега вече при положена настилка… ще ви се налага да свиквате :)

 6. Плевенчанин :D написа:

  Защо всеки път когато има нещо ново всички трябва винаги да са негативни, голЕма фАйДъ! Признавам си, стария дизайн сякаш беше по-хубав ама си беше дЪрт. Това на снимката изглежда кофти, но когато е готов ще изглежда супер! И да не сме на кеф, нищо не може вече да се промени. Да се насладим поне, голЕмо мрънкане, иииии…

 7. Николай Пачев написа:

  Все едно съм във мола …….

 8. bobi madrid написа:

  Наи сетне, след толкова години в очакване нещо да се промени в тоя град, Супер са на които не му харесва да си върви на село…

 9. Ina написа:

  Я се осзъзнайте малко! Крайно време е да се промени нещо и в тоя Плевен! Не виждате ли, че града няма никакво развитие, нищо не се поддържа и обновява! Кога за последно видяхте някоя нова алея? Или някоя ремонтирана сграда по главната? Или нещо озеленено, окосено и приветливо?! Всичко запада, а вие се оплаквате, защо нещо си трябвало да се променя… ами за да има развитие всеки един човек, всяко едно място, всеки един предмет и какво ли още не трябва да се обновява! В къщи защо си правите ремонти? Я се замислете пък тогава хулете…

Вашият коментар


Всички права запазени © 2015.