Зам.-министър Василев обеща да съдейства за изграждането на нов корпус към НУИ

16.05.2014 14:06

16.05.nui1

Заместник-министърът на културата Васил Василев бе гост в плевенското НУИ „Панайот Пипков“ днес. Той се запозна на място със свършеното по проекта „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен“, като не скри радостта си от новия европейски облик на школото. Този проект бе изключително важен за нас и съм щастлив, че го реализирахме с общи усилия, отбеляза зам.-министърът. Той изрази своята благодарност към ръководството на НУИ за оказаната помощ, както и към всички родители за проявеното търпение.

16.05.nui2
Директорът на училището, Жечка Димитрова, не скри, че след реализацията на големия ремонт всички са доволни от свършеното. Тя обърна специално внимание на обновената концертна зала „Божко Шойков“, като сподели с Васил Василев, че плевенчани искат да стават свидетели на все повече музикални прояви на това място. Надеждата ни е да съхраним всичко за колкото се може по-дълго време и да построим още една сграда, тъй като желаещите да учат в НУИ стават все повече от година на година, посочи Димитрова. Зам.-министър Василев бе категоричен, че Министерството ще помага в тази посока, още повече, че училището вече има готов проект за новия корпус.

16.05.nui3
В директорския кабинет Васил Василев се запозна с част от многобройните успехи, завоювани от възпитаници на плевенското училище, след което бе гост на пъстрия концерт, изнесен в залата на НУИ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: