Зам.-министър Васил Василев ще посети НУИ утре

15.05.2014 14:32

15.05.nui

Заместник-министърът на културата Васил Василев ще посети утре НУИ „Панайот Пипков“ в Плевен. Там той ще даде пресконференция във връзка с реализирания проект „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонт на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен“.
Проектът стартира през април 2013 г. и в ремонта и обновяването на училището се вложиха 1 712 031.90 лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. С оглед на нуждите на учениците и персонала, бяха извършени строително-ремонтни работи и сградата вече е топлоизолирана, концертната зала е обновена, създадена е достъпна среда, ремонтирани са коридорите, залите за репетиции, учебните стаи, има нови ателиета по графика, скулптура и живопис, ремонтирани са библиотеката, санитарните възли и двора на училището.
В резултат на реализирането на проекта са създадени съвременни и безопасни условия за обучението и труд на учениците и персонала, и възможности за професионално и творческо развитие; осигурена е достъпна обществена среда (включително достъп за хора с увреждания); повишена е енергийната ефективност на сградата на училището; удължен е експлоатационния срок на сградата на училището. Подобрените условия разширяват възможностите за провеждане на културни мероприятия, касаещи не само училището, но и град Плевен като цяло.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: