70 деца от цялата област мерят сили в регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец“

13.05.2014 8:47

13.05.ogneborec

Утре – 14 май, от 10 ч. в Градската градина в Плевен ще бъде даден старт на регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец”. Състезанието се провежда ежегодно и с него се цели повишаване физическата дееспособност на младежите и развитие на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. Инициативата е съвместна на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен и Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.
В регионалното състезание на МПО „Млад огнеборец” ще участват 70 деца от цялата област. Това са победителите от районните състезания, а именно: Общински детски комплекс – Никопол; ОУ „Максим Горки” – Левски; ОУ „Васил Левски” – Кнежа; СОУ „Христо Смирненски” – Гулянци; ОУ „Христо Смирненски” – Червен бряг; Общински детски комплекс – Белене и СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник. Всеки отбор се състои от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели – момчета и момичета на възраст от 12 до 16 години, които ще се състезават в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 метра щафетно бягане с препятствия”.
От 12 часа предстои връчване на грамоти и награди на отличилите се отбори в състезанието и обявяване на имената на победителите, на които предстои участие на национално ниво.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: