Ще има до седмица извънредна сесия на Общинския съвет с искане оставката на кмета

13.05.2014 12:07

Днес в 11 часа, в кабинета на председателя на Общинския съвет Дарин Ангелов, общинските съветници Стефан Ганев и Чавдар Велинов внесоха искане за извънредната сесия на местния парламент с една единствена точка: подаване на оставка от кмета на Община Плевен Димитър Стойков поради загубено доверие на Общинския съвет и обществеността на град Плевен и Общината да изпълнява правомощията си.

sesi3

За свикването на подобна сесия се искат подписите на една трета от съветниците, но въпросното искане е подкрепено с парафите на 19 от общо 41 общински съветника. Подписалите се са представители на различни групи и партии в местния парламент. Общинският съветник от група „За Плевен” Красимир Атанасов, заяви за Плевен за Плевен, че той и тримата му колеги ще присъстват на извънредната сесия, което ще осигури необходимия кворум да провеждане на заседанието. Приповняме, че председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов е длъжен в 7-дневен срок от постъпилото искане да насрочи извънредното заседание на местния парламент.

sesi1на снимката: бдителният репортер на Плевен за Плевен Радослав Христов успя да улови новината още преди случването й!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: