Над 200 самодейци се включиха в Празника на художествената самодейност в Долни Дъбник

12.05.2014 8:20

12.05.dabnik1

На 10 май за пореден път Община Долни Дъбник проведе празник на художествената самодейност. Площадът на града от ранна утрин се изпълни с пъстрите шевици от костюмите на пристигащите за участие самодейни колективи. Общинският празник на художествената самодейност се организира от Община Долни Дъбник и НЧ „Илия Бешков“ в града. Музика и песни се носиха през по-голямата част от деня, буйни ритми на красивите народни танци стоплиха сърцата на хората дошли да се насладят на българското народно творчество.
Над 200 самодейци от 7 села на територията на общината взеха участие в празника и доказаха, че песен синор няма, че когато искаш можеш, и че читалищата на община Долни Дъбник, не само пазят, но и показват красотата на народния фолклор.

12.05.dabnik2
Приветствие към всички участници и гости на празника поднесе Борислав Станимиров – кмет на Община Долни Дъбник. В края на пищния празник той връчи плакети, осигурени от общината на всяко едно от читалищата. Още веднъж в този ден се убедихме, че в община Долни Дъбник има по много и от всичко – прекрасни самодейци и добри организатори, които направиха незабравим за публиката този общински празник.

12.05.dabnik3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: