Нов празник на поезията с Весела Димова на 7 май

05.05.2014 20:54

След 7-дневните официални празнични дни, на 7 май от 7 часа вечерта в комплекс „Ростов” почитателите на изящното слово ще имат възможността да станат съучастници на един истински поетичен празник – представянето на новата книга на Весела Димова – „Прегърни ме, любов”. Входът е свободен – всички приятели и любители на поезията са добре дошли!
Това е 14-тата книга на поетесата, като само преди месец-два бе премиерата на дуетната й стихосбирка с доц. д-р Сергей Илиев. „Вярата в теб”.

vesela
Весела Димова е моминското ми име на д-р Томова, което тя и до днес използва като литературен псевдоним. По професия е лекар-кардиолог, в момента – началник на Отделение за интензивно лечение към Втора клиника по кардиология – УМБАЛ – Плевен и асистент към Медицински университет – Плевен, катедра „Кардиология, пулмология и ендокринология“. Автор е на повече от 60 научни публикации в областта на кардиологията, в т.ч. съавтор в три учебника – „Кардиология” – (2010 г.), „Спешна кардиология” (2010 г.) и „Терапевтично ръководство за кардиологични отделения” (2011 г.).

kniga4
Стихове пише от дете. Печатала е свои литературни творби в наши и чужди издания Член е на Съюза на българските писатели, на Международния клуб на лекарите – писатели, на Дружеството на плевенските писатели и на ръководството на Клуба на дейците на културата – Плевен. Двукратен носител е на награда за литература „КДК-арт“ (ежегодна награда на Клуба на дейците на културата – Плевен); обявена е за „Плевенчанин на годината“ за 2008 г. (награда, учредена от МЦ „КИРМ – Св. Елисавета“ – Плевен).

#тагове:

НАЙ-НОВИ: