Левите съветници днес казаха „А”, но стигнаха до…”Б”

24.04.2014 15:37

Днешната сесия на местния парламент започна с кръстосан огън срешу прекъсналия отпуската си кмет Стойков, с ярки декларации и серия от пресконференции, но по всичко личи, че ще завърши тихо и кротко, благодарение на гарантираното мнозинство от съветници от ПП ГЕРБ, БСП и ясни и неясни центристки субекти.

kmet2

От името на групата на десните БНД – Обединена десница, която напусна днешното заседание в знак на протест срещу политиката на управление на Община Плевен, съветник Спартански призова колегите си от Левицата за общи действия и консултации с цел: спасяване на Общината от финансов фалит. Поиска незабавната оставка на кмета на Плевен. Същото направиха и колегите му от БСП чрез прочетена декларация, изпълнена с ярки фигури на политическата реторика. Но…дотук! Съветниците от БСП предпочетоха на тоя етап да запазят шефските си постове в местния парламент и неговите комисии, както и да спасят сесията, оставяйки на заседанието. Мотивите: работа за гражданите на Плевен, невъзможност за вземане на политическо решение без изричната санкция на Пленума й, или пък – обикновена проява на конформизъм?..С оглед на вече започващата кампания за евроизборите, това едва ли ще бъде изтълкувано от левите избиратели като далновидна позиция. Казано по друг начин: като си казал „А”, а си стигнал само до „Б”, знаещият цялата азбука електорат, едва ли ще бъде заблуден от „свевнливостта” на „уличаващото незнание”. Повече смелост, господа съветници!
Припомняме на забравилите: по Закона за ДАНС е задържано лицето Алексей Евгениевич Зелов – заместник-кмет на Община Плевен. Същият е руски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: