Стартира Националната кампания за детска безопасност

22.04.2014 13:44

На 23 април 2014 г стартира Националната кампания „Детска безопасност – споделена отговорност и грижа”. Тя се провежда по инициатива на Държавната агенция за закрила на детето под патронажа на вицепремиера г-жа Даниела Бобева в партньорство с държавни институции, областни, общински администрации, учебни заведения, родители, граждански организации и органи по закрила на детето.

rio

Целта на кампанията е да повиши обществената ангажираност и да се предприемат действия за осигуряване на безопасна среда за живот и развитие на децата на България. Инициативата дава възможност на самите деца да участват в инициативи и конкурси, които да променят средата и културата им на поведение. За популяризирането на правата на децата ще бъдат организирани форуми и работни срещи на национално ниво и местно ниво с участието на Държавната агенция за закрила на детето, Регионалните инспекторати по образование, общински и областни администрации.
Повече информация и материали за кампанията, може да намерите на електронната страница на Областна администрация Плевен www.pleven-oblast.bg или на http://sacp.government.bg/.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: