Спад на заболеваемостта от грип отчитат от РЗИ – Плевен

22.04.2014 14:16

22.04.rzi

За миналата седмица в отдел ПЕК на РЗИ – Плевен са регистрирани общо 8 заболявания, срещу 20 за предходната седмица, информират оттам. От групата на чревните инфекции са съобщени 3 случая, срещу 5 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва – по един вирусен хепатит, ентероколит и салмонелоза в Плевен. От групата на капковите инфекции са съобщени 3 случая, срещу 15 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 3 варицели – по 1 в Плевен, Червен бряг и Крушовене. От групата на невроинфекциите са съобщени 2 случая, като за предходната седмица няма регистрирани случаи. По нозологични единици и населени места те се разпределят както следва: 2 остри вели парализи – по 1 в Горна Митрополия и Тодорово. От групата на трансмисивните инфекции няма регистрирани случаи за тази и за предходната седмица.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания през последната седмица за град Плевен е 55,56 %00, срещу 60,35 %00 за предходната седмица, като нивото на заболеваемост за областния град е в обичайните за сезона граници.
За периода през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 16 лица (9 първични и 7 вторични), срещу 24 лица (15 първични и 9 вторични) за предходната седмица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: