От утре „Пътна полиция“ – Плевен стартира операция „Алкохол и неправоспособност”

17.04.2014 8:56

17.04.patna

За ограничаване на предпоставките за допускане на ПТП и нарушения на Закона за движение по пътищата пътните полицаи започват проверки. Служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Плевен ще дежурят по главните и натоварени пътни участъци на територията на областта. За дните 18, 19 и 20 април ще се организират и проведат полицейски операции „Алкохол и неправоспособност” с участието на максимален брой униформени служители.
Пътните полицаи ще съсредоточат усилията си и върху третокласни и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Ще вземат отношение и към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилиста”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и др.
В дните 17 и 21 април ще се проведат специализирани полицейски операции, в които ще се активизира работата за контрол на скоростта. Нарушителите ще се спират и санкционират на място при стриктно спазване на разпоредбите на ЗДвП. Предвижда се временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за времето от 18:00 ч. до 21:00 ч. в последния работен (предпразничен) ден и от 14:00 ч. до 20:00 ч. в последния празничен (почивен) ден.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: