Горещият картоф „Кайлъка“ отново в епицентъра на събитията по оста Област – Община

16.04.2014 15:36

16.04.kailaka

На 1 122 671.51 лв. възлизат дейностите, свързани с Обект 2 „Благоустрояване на околното пространство на късноантична крепост „Сторгозия“ в местност „Кайлъка“ и изпълнени в рамките на „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен“ по ОП „Регионално развитие“, реализиран в партньорство от Община Плевен и Областната администрация – Плевен. Това информират от пресцентъра на Общината, припомняйки какви строително-монтажни дейности бяха включени в проекта.
Темата е повдигната съвсем неслучайно, като от Общината посочват в прессъобщението си, че предишният областен управител Иван Новкиришки, представляващ партньора по проекта – Областна администрация – Плевен, е представил в Община Плевен декларация с дата 08.03.2011 г. В нея той е декларира, че Областната администрация „… ще запази постигнатите резултати и продукти от реализацията на „Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен“ за период най-малко 5 години след приключване на проектното изпълнение. Областната администрация „…няма да променя предназначението на описаните в декларацията 44 бр. недвижими имоти – държавна собственост, включени в проекта, за период най-малко 5 години след приключване на проектното изпълнение и няма да предоставя за стопанисване и управление на други физически и юридически лица описаните 44 бр. недвижими имоти – държавна собственост най-малко 5 години след приключване на проектното изпълнение.», гласи още текстът на декларацията.
Декларацията остава в сила, в резултат на което с уведомително писмо № РД-04-86-4/20.01.2014 г. Община Плевен е информирала областния управител Илиян Йончев за изпълнението на цитираните обекти и издадените Разрешения за ползване и Удостоверения за експлоатация. „На основание Декларация от Областния управител на Област Плевен от 08.03.2011 г. постигнатите резултати следва да се запазят за срок от 5 години след приключването на проекта и де не се променя предназначението им“, се казва в уведомителното писмо. Документът се съпровожда с описание на извършените дейности и количествено-стойностните им сметки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: