Работници облагородяват по проект лесопарк „Бунджовица“

14.04.2014 8:11

14.04.lesopark

От 10 април в Червен бряг започнаха работа нови 10 безработни лица по проект на Община Червен бряг, финансиран по Регионалната програма за заетост за 2014 г. Той е част от одобрените общо 10 програми за Плевенска област, чрез които бяха създадени 286 работни места. Десетте работници ще бъдат ангажирани с дейности по поддръжка на лесопарк „Бунджовица” в Червен бряг. Идеята е мястото да се превърне в желано и посещавано кътче за отдих, спорт и туризъм в града. С оглед създаване на подходящи условия за изпълнение на тези му функции ще е необходимо ежедневно поддържане на парка, както и полагане грижи за биоразнообразието му.
Новоназначените безработни, в продължение на половин година, ще бъдат ангажирани в следните дейности: почистване на лесопарка от битови отпадъци; направа на тераси за залесяване; поддържане на тревни площи – косене, обезпаразитяване; почистване на издънкова растителност; кастрене на сухи клони и изсичане на храсти; резитба на клони на дърветата; тесане на алеи, площадки и други площи и почистването им; засаждане на фиданки и храсти. Наред с това ще бъдат ремонтирани съществуващите стъпала към парка, както и настилката от тротоарни плочки.
Предвиденото трудово възнаграждение по проектите, при заетост на пълен работен ден, е 340 лева. При почасов ангажимент ставката е 2,02 лева. Политиката на пазара на труда за 2014 г. е насочена приоритетно към безработните младежи до 29 г. с подгрупа до 24 години, както и към лицата над 50 години. Регионалните програми за заетост са специфичен инструмент, чрез който се дава шанс на част от безработните лица да намерят своята реализация на територията на включените общини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: