Вечните песни на Емил Димитров да звучат от градския часовник, предлагат ротарианците

14.04.2014 21:24

Събиране на средства за закупуване и поставяне на нов механизъм за звучене на един от символите на Плевен – градския часовник на кулата на Общината, бе основната инициатива на проведения в събота Пролетен благотворителен бал на Ротари Клуб Плевен Центрум.

rot2

Освен членовете на организацията, както и на Ротаракт и Интеракт, в благотворителното парти се включиха и почетните граждани на Плевен Кирил Русков, ЛюбомирДяковски и Детелин Далаклиев, както и световните шампиони – сестрите Борислава и Адриана Ганеви и Александър Александров. Специални гости на Ротари Клуб Плевен Центрум бяха и проф. Иван Ватев – създател на първото бебе в епруветка и известният български неврохирург проф. Кирил Романски. Събитието уважи и областният управител Илиян Йончев. За съжаление, на него не присъства нито един представител на Община Плевен, което меко казано бе леко конфузно, с оглед на факта, че благотворителната акция бе именно за часовника в сградата на общината….

rot3
Над 7000 лева бяха събрани на специалния благотворителен търг, воден от президентът на Ротаракт Плевен Стефан Бурджев. Предоставените за целта картини бяха на художниците Светлин Русев, Юрий Буков и Румен Минков. „Нашето предложение е в 9, 12 и 18 часа, след отброяването на часовете, да звучат вечните песни на Емил Димитров: „Песен за Плевен”, „”Ако си дал” и „Моя страна, моя България””, информира за Плевен за Плевен секретарят на Ротари Клуб Плевен Центрум – прокурор Искра Ганева. Тя изказа и специална благодарност на академик Светлин Русев за дарената за търга картина, на фирмите Крес и Рефан. На бала, за да подкрепи идеята, бе и Емил Димитров – син, заедно със семейството си.

rot1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: