Шофирайте внимателно, напомнят от „Пътна полиция“ – Плевен

13.04.2014 11:39

13.04.patna

По време на празниците, почивните дни, честванията и при пътуванията свързани с тях, нараства вероятността от тежки пътно-транспортни произшествия, напомнят от „Пътна полиция“ – Плевен. Основните рискови фактори са: превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, неправилни маневри, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите, но в голяма степен това е отговорност и на техните спътници.
„Не забравяйте, че празничното настроение и силните емоции са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост. Еуфорията в автомобила води и до безкритичност и опасна агресивност“, посочват от полицията.
На територията на ОДМВР – Плевен от началото на 2014 година до 31 март 2014 г. са настъпили 26 тежки ПТП с трима загинали и 30 ранени граждани. В сравнение със същия период на 2013 г., автопроизшествията са с 25 по-малко, загиналите с един повече, а ранените с 39 по-малко. Към момента с най-влошена пътно-транспортна обстановка са РУП – Гулянци – с две тежки ПТП повече, а загиналите и ранените с по 1 повече; РУП Кнежа – тежките ПТП са с 2 по-малко, загиналите с 1 повече, а ранените с 6 по-малко; РУП Левски – тежки ПТП са с 4 повече, загиналите са наравно, а ранените с 3 повече; РУП Червен бряг – където тежките ПТП и загиналите са с по 1 повече.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: