Обявиха близо 90 свободни работни места на трудова борса в Червен бряг

11.04.2014 7:48

11.04.borsa1

Вчера Дирекция „Бюро по труда” Червен бряг организира поредната обща трудова борса. Трудовите борси са част от проекта на Агенцията по заетостта „Да успеем заедно” и с тях се цели да се срещнат интересите на работодатели и безработните лица, използвайки посредническата роля на Бюрата по труда в съответните общини, каза при откриването директорът на ДБТ, Бойка Янчева.
Двете общини, обслужвани от Дирекция „Бюро по труда”, бяха представени от зам.-кмета на Община Кнежа и старши експерт от Община Червен бряг. Те изразиха удовлетворение от съвместната си работа, с която заедно са работили в посока намаляване на безработицата, облагородяване на населените места и подобряване част от инфраструктурата, изтъкна зам.-кметът на Кнежа, г-н Караджов. В Община Червен бряг миналата година по програми и мерки за заетост са назначени на работа 848 безработни лица. До края на месец март т.г. 290 души са били заети като аварийни групи, а вече стартира и нова Регионална програма за поддръжка на лесопарк Бунджовица, по която започват работа нови 10 човека, каза Ивайло Любенов, представителят на Община Червен бряг.
В борсата взеха участие 19 работодатели, осъществяващи дейност в областта на шивашката промишленост, строителството, търговията, услугите, производство на строителни материали, производство на закуски, хлебопроизводство и ресторантьорство. От тях 9 обявиха общо 83 работни места за: шивачи, технолог, сервитьори, готвач, сладкар, фризьор, ел. техник, автомонтьори, работник автомивка, счетоводители, строителни работници, кредитни консултанти на граждански договор, хлебопекари и майстор-баничари.
Най-голям брой работни места обявиха фирмите „Рувес строй” ЕООД и „Кадифе 1” ЕООД, които осъществяват шивашка дейност. Останалите 10 представители на фирми не обявиха работни места, но осъществиха контакти с кандидатите, с оглед бъдещи потребности от работна ръка. Над 90 търсещи работа лица посетиха Трудовата борса, много от тях проявиха интерес към обявените позиции и лично разговаряха с работодателите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: