Бивш преподавател в МУ-Плевен стана шеф на Националния център по обществено здраве и анализи

09.04.2014 14:30

9.04.docent

Министерство на здравеопазването представи новия шеф на Националния център по обществено здраве и анализи доц. д-р Жени Стайкова Николова. Тя е завършила медицина в Държавната медицинска академия „И. И. Мечников“ в Санкт-Петербург, след което специализира в Московския научно-изследователски институт по хигиена „Ф.Ф. Ерисман“. Има три магистърски степени – по медицина; обществено здраве и здравен мениджмънт от Факултета по обществено здраве към МУ- София; и публична администрация – административни практики от Софийския универститет „Св. Климент Охридски“.
Преподавала е в МУ – Плевен, Катедра „Хигиена, медицинска екология, професионални заболявания и медицина на бедствените ситуации“ и филиала на ПУ „Паисий Хилендарски“ в Кърджали, а от месец ноември 2013 г. е доцент във Факултета по обществено здраве в МУ – София.
От 1995 г. до момента ръководи последователно Хигиенно-епидемиологичната инспекция (ХЕИ), Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ и Регионалния център по здравеопазване в Кърджали (РЦЗ). От 2011 г. е директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кърджали.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: