Ученик от Червен бряг – победител в най-голямото състезание по английски в България

08.04.2014 8:28

8.04.cambridge

Дванадесетокласникът Виктор Ивайлов Данчев от СОУ „Д-р Петър Берон” – Червен бряг бе обявен за абсолютния победител в съответната възрастова група на Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Със събрания актив от 97,5 точки, той изпревари останалите над 50 участници, много от които възпитаници на елитни езикови школи и училища със засилено изучаване на английски език.
Награждаването на победителите стана на 5 април в хотел Принцес София по време на Осмата национална конференция на преподавателите по английски език „Ден на Кеймбридж 2014“. Дългоочакваното събитие за учители и директори отдавна се е превърнало в нещо повече от научна конференция по английски език – Денят на Кеймбридж е празник за всички, които искрено обичат английската реч.
Специални гости на събитието бяха Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образованието, Любов Костова, директор на Британски съвет София, Тим Буисире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София, Пол Збили, регионален мениджър на Кеймбридж Юнивърсити Прес и Сара Елис, директор изпитна дейност за Югоизточна Европа на Изпитния департамент на Университета Кеймбридж. В тяхно присъствие бяха наградени и победителите в най-мащабното състезание по английски език у нас, провеждано в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, по модела на сертификатните изпити на Кеймбридж. На тържествена церемония 26-ата победители и подготвилите ги преподаватели бяха лично наградени от Тим Буисире, директор на търговския отдел в Посолството на Великобритания в София.
В състезанието по английски език през 2014 г. се включиха 69 от училищата-членове, което е нов рекорд по брой участващи училища. Във вътрешноучилищния кръг взеха участие 5 700 ученици, а в националния – 497.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: