Най-после! Избраха директор на Историческия музей!

26.03.2014 18:10

26.03.rimnov

Вторият конкурс за директор на Регионалния исторически музей в Плевен излезе успешен! Това съобщи за „Плевен за Плевен“ зам.-кметът Стефан Петков. Победителят е археологът от РИМ – Плевен Владимир Найденов. Както писахме, другите двама кандидати за директорския пост бяха досегашният директор на Доходното здание в Русе Володя Попов и шефът на Историческия музей в Харманли Тошо Спиридонов. Найденов е събрал общо 186 точки от максимални 280, което представлява 66.43% при необходими 60%. Освен него, още един от кандидатите е прескочил изискуемия минимум, но е събрал по-малко от младия плевенски археолог.
Протоколите са подписани от всички членове на комисията и вероятно още в петък тримата участници ще получат писма, обясни Стефан Петков, допълвайки, че след това се очаква кметът да пусне заповедта за назначение на Владимир Найденов.
Владимир Найденов е завършил “История” във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий” през 2001 г. От 2003 г. работи като уредник в Регионален исторически музей – Плевен. Научните му интереси са в областта на късноантичното и ранносредновековно въоръжение и снаряжение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: