Лагерен сбор по водолазна подготовка се проведе в Белене

24.03.2014 10:08

24.03.suhopatni1

В изпълнение на „План за дейността на 55-и инженерен полк през учебната 2014 г.„ от 10 до 21 март във военно формирование 28880 – Белене се проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования от Сухопътните войски. В хода на двуседмичната водолазна подготовка, която се проведе във водолазната база на военното формирование и на река Дунав, военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, устройване на проходи в подводни заграждения, прокарване на пътна нишка и ходене по нея в различни дълбочини и подводни инженерни работи, включващи начини и способи за търсене и изваждане на потънали предмети и аварирала техника.

24.03.suhopatni2
Организацията и провеждането на лагерния сбор премина под непосредственото ръководство на началника на отделение „Разузнаване” майор Данаил Петев, а ръководител на водолазните спускания бе командирът на водолазно-разузнавателно отделение мл. сержант Георги Начев.

24.03.suhopatni3
На 21 март се проведе комплексно занятие с водолазите на тема „Влизане на водолаза от брега, излизане на повърхността и качване на плаващо средство”, с което завърши лагерния сбор по водолазна подготовка. Въпреки ниското ниво на реката и ниската температура на водата от 7 градуса, целите на занятията бяха постигнати.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: