Джазът далеч не е страшен убедиха се плевенски малчугани (видео)

20.03.2014 17:41

20.03.jazz1

Чудесната инициатива на Фондация „Джазтет“ – „Джаз за деца с Венци Благоев“, зарадва и малките плевенските меломани. Днес популярният тромпетист заедно Теодор Петков – пиано, Димитър Благоев – китара, Димитър Карамфилов – контрабас и Атанас Попов – барабани гостуваха на сцената на зала „Божко Шойков“ в НУИ „Панайот Пипков“.

20.03.jazz2

Музикалната проява предизвика очаквано голям интерес, не само от страна на възпитаниците на Музикалното, но и на по-големите джаз фенове в Плевен. А както се убедиха и учениците от началните часове, джазът въобще не е страшен, както са смятали мнозина навремето, а тъкмо обратното и това е музика, която може да се слуша от различни поколения.

20.03.jazz3
Под бурните аплодисменти на плевенчани Венци Благоев и компания изпълниха няколко джаз парчета, след което към тях на сцената се присъединиха изпълнителите от перкусионен ансамбъл „Акцент“ с ръководители Августина и Симеон Серафимови. Музикалната формация набъбна още, след като Венци Благоев покани на сцената и три от най-малките възпитанички на НУИ. На финала музикантите представиха в джаз вариант вечната „Къде си вярна, ти любов, народна“.

20.03.jazz4
Проектът „Джаз за деца с Венци Благоев“ е подпомогнат от Фондация „Джазтет”, която има за цел популяризиране на различните стилове на джаза и връзката му с класическата и народната музика; запознаване на малки и големи с джазови аранжименти на популярни български и чужди детски песни; интегриране на публиката в изпълненията на музикантите и насърчаването на творческото начало, заложено у всеки; развитие и популяризиране на млади таланти, както и създаване на български музикални произведения, свързани с джаза.

20.03.jazz5

 

20.03.jazz6

#тагове:

НАЙ-НОВИ: