Спорт и фолклор сближават Плевен с румънския Корабия

18.03.2014 11:14

18.03.fcpleven1

Футболен клуб „Плевен“ работи активно по проект „Ние играем в Европа“ по програма „Трансгранично сътрудничество България – Румъния”. В него са включени състезания по хандбал и футбол, а също така културни инициативи за популяризиране на българския и румънския фолклор. Клубът е бенефициент по проекта, а участници в него са възпитаници на СОУ „Стоян Заимов“ – Плевен и училище „Алесандро Куза“ – Корабия. При първото посещение на румънците в нашия град са се провели два футболни двубоя. Момчешките отбори на Плевен са победили румънските си връстници, а юношите завършват с равенство. При дузпите късметът е бил на страната на северните ни съседи.

18.03.fcpleven2
В румънската делегация са участвали 90 човека, 40 от които участници във фолклорната програма. В нея гостите са показали на плевенчани богатството на румънския фолклор. В програмата са били включени и ученици от СОУ „Стоян Заимов” с хореограф Албена Кръстева.
По проекта се предвижда двете училища да получат пълен комплект спортна екипировка и топки, а фолклорните ансамбли – носии. Предвидени са футболни надпревари, а също така участие ще вземат и юношески отбори по хандбал.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: