Псета нападнаха момиченце край СОУ „Пейо Яворов“

13.03.2014 15:03

13.03.kuche

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор в Плевен, информира „Нова Телевизия“. Инцидентът станал в района на СОУ „Пейо Яворов“, а детето е с рани на краката и в стрес от преживяното. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
Ивана Тодорова е третокласничка в училище „Пейо Яворов”. Всеки ден около 10 часа тя излиза от училище, за да отиде да се храни при майка си, която работи в магазин на няколко метра от учебното заведение. Прибира се от училище да обядва с мое разрешение, иначе сутрин я водим, вечер я прибираме, обясни майката на Ивана и допълни, че е подписала декларация за това детето да се прибира само на обяд. Момиченцето трябва да пресече само пътното платно, за да стигне до майка си. До оградата на училището обаче е нападната от няколко кучета. „Захапа ме едно куче. Не ме болеше чак толкова много, но много се уплаших. Една жена дойде, хвана ме и ме успокои някакси, а аз крещях „помощ”, припомня си детето. Майка му допълва, че малко, след като жената довела детето при нея в магазина, то колабирало.
След сигнал за случая следва акция на Общината. Заловено е едно от кучетата, нападнали Ивана. Животното е закарано в приют, където ще бъде обезпаразитено и маркирано. Тъй като приютът не е постоянен, ние сме длъжни да ги върнем на местата, откъдето сме ги взели, но кучетата не се връщат пред училища, детски градини болници и обществени заведения, обясни началникът на отдел „Екология” към общината – Павлина Тодорова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: