Кметът на Община Пордим подписа нов проект за безвъзмездна финансова помощ

11.03.2014 18:37

На 5 март кметът на община Пордим – Илиян Александров подписа договор за безвъзмездна финансова помощ с Агенция социално подпомагане по ОП „Развитие на човешките ресурси”, процедура „Да не изоставяме нито едно дете” – Компонент 2: Разкриване на социални услуги в общността.

pordim1
Проектното предложение е със срок на изпълнение 15 месеца на стойност 460 600 лева и е свързано с разкриването на иновативни резидентни услуги.
На 10.03.2014г се проведе среща на екипа за управление на проекта, на която присъстваше и г-н Александров, давайки указания за изпълнението на заложените дейности. Целите са свързани с разкриването на 2 броя Центрове за настаняване от семеен тип в град Пордим, 1брой Защитено жилище в село Згалево и 1 брой Център за социална рехабилитация и интеграция в град Пордим. Осигуряване на качествена грижа за децата с увреждания в среда близка до семейната и равен достъп до специализирани здравни, социални, образователни и други услуги в общността.

pordim2
За функционирането на услугата ще бъде подбран квалифициран персонал, който ще осигурява 24-часов режим на работа и качествено предоставяне на услугата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: