Езиковата участва в Четвъртото национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“

10.03.2014 16:42

10.03.spelling

На 15 март от 12 ч. в ГПЧЕ ще се проведе училищният кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“, информират оттам. Сили в първия кръг ще премерят 30 ученици от 6 и 7 клас. Отговорник е зам.-директорът Грета Димова, а организатор – Надежда Тинкова, която подготвя участниците от шестите класове. Подготовката на седмокласниците е поверена на преподавателите Здравка Димитрова и Гергана Марковска.
От 10 до 15 март над 6400 ученици от 264 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 12 април в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 10 май в хотел „Хилтън” в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е тринадесетгодишният Мартин Бошкилов от СОУ “Кузман Шапкарев” – Благоевград. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: