Индийка ще получи отличието „Златен Хипократ“ на МУ – Плевен

07.03.2014 16:04

7.03.promociq

Факултетът по медицина при МУ-Плевен организира Тържествена промоция на чуждестранните лекари от Випуск 2014, информират от учебното заведение. Тя ще се състои на 13 март, четвъртък, от 15 ч. в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център с участието на близките на дипломантите, преподавателите, студентите и служителите на висшето училище.
След успешно завършен 6-годишен курс на обучение по специалност „Медицина” на английски език 19 чуждестранни студенти от Випуск 2014 на Факултет „Медицина” придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на випуска е много добър, с висок брой отличници – петима, 4 от Индия и една гражданка на Колумбия. Те ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература от Издателския център на МУ-Плевен, апарати за кръвно налягане и стетоскопи.
Пълният отличник на випуска от целия курс на следване и държавните изпити е д-р Дия Мари Сабу, гражданка на Индия. Чуждестранната студентка бе номинирана за „Студент на годината 2013” от Студентски съвет и отличена като „Изявен студент 2013” по повод на 24 май от МУ-Плевен. Д-р Сабу ще стане горд носител на приза „Златен Хипократ” за пълно отличие. Подобно на българските си колеги, с решение на Академичния съвет и заповед на Ректора, младата лекарка ще получи право на безплатна специализация по избор.
Чуждестранните студенти, които ще се дипломират от Випуск 2014, са граждани на Индия (5), Турция (4) и по един млад лекар от Колумбия, Япония, Ирак, Нигерия и Германия. За първи път МУ-Плевен ще дипломира японски студент от общо 15 японци, които се обучават във висшето училище.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: