С патриотични песни и стихове отбелязаха Освобождението на България в ЦДГ „Юнско въстание“

27.02.2014 8:23

27.02.cdg1

Децата от подготвителна група „Смехорани“ в ЦДГ №2 „Юнско въстание“ заедно със своите учителки Боряна Вачкова и Рая Петкова отбелязаха с тържествен концерт-рецитал, под надслов „За да те има, Българийо“, националния празник на България Трети март. Гости бяха родители, близки, колеги, както и директорката Румяна Кирилова, която стана съпричастна към празника, като бе закичена с трикольорна панделка. С изключителна тържественост концертът бе открит с изпълнение на химна. С голямо вълнение децата изразиха своята обич и признателност към тези, които дадоха живота си, за да се превърне мечтата за „Чиста и свята Република“ в реалност, рецитирайки стихове за Левски и Бенковски, за свободата на България, за красотата й, за родния град.

27.02.cdg2
Изпълнението на песните „Хубава си, моя горо“, „Високи сини планини“, „Знамето ни е трицветно“, „За теб, Българийо“, „Моя страна, моя България“, „Песен за Плевен“ освен сълзи в очите на присъстващите, предизвика и спонтанното им запяване заедно с тях! На сцената бяха поставени постери за град Плевен, изработени от бъдещите ученици.
Във връзка с проекта „E.U.R.O.P.E.“ по секторна програма Коменски, по който работи детската градина, в края на празника учителките поставиха в Кутията за артефакти на културата своите трикольорни панделки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: