Плевенски ученици заминават за Италия по проект „Близки срещи от пети вид“

26.02.2014 11:30

26.02.intelekt

Пети поред отлично разработен проект по програма „Коменски“ за ДФСГ „Интелект“ и трети за координаторката на проекта Нели Цветкова е в процес на осъществяване, информират оттам. 21 ученици от девети и десети клас и трима учители заминават за град Ладисполи, Италия през месец март. Темата на проекта е „Близки срещи от пети вид“ и цели да помогне на участниците от двата екипа да опознаят бита, традициите и културата на собствените си страни, за да могат да ценят и уважават тези на другите.
В продължение на десет дни в Италия – от 28 март до 6 април, учениците ще имат възможност да се запознаят не само с начините, по които младите италианци инкорпорират традициите от миналото в своето настояще, но и как тези традиции ще бъдат съхранени и предадени на идните поколения. Те ще имат възможност да посетя исторически забележителности в Рим, Милано, Флоренция, Венеция и Пиза, да практикуват английски език и да използват знанията си по италиански език, придобити след завършения курс по проекта.
През ноември 2014-а ще бъде осъществена реципрочната визита, когато нашите партньори и тяхната координаторка Росела Спано ще пристигнат в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: