В Червен бряг по проект подобряват качеството на живот на хора в неравностойно положение

22.02.2014 8:43

22.02.cherven

Продължава изпълнението на дейностите по проект „Звено за услуги в домашна среда в Община Червен бряг”, който е създаден чрез финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013. Периодът на изпълнение на договора е от 1 февруари 2013 г. до 31 май 2014 г. Планираната продължителност на проекта е 16 месеца, като предоставянето на социалната услуга на потребителите е до 30 април 2014 г. Проектът е разработен в съответствие с изискванията на ЕС за подобряване качеството на живот, социалното включване и преодоляване на социалната изолация на хора в неравностойно положение. Целта на проекта е да доразвие услугите, предлагани от „Общински социални услуги – домашен социален патронаж” – Червен бряг, чрез изграждане на Звено за услуги в домашна среда.
На потребителите се предоставят следните услуги: за лична помощ и за помощ в комунално-битови дейности на общо 100 лица с трайни увреждания и възрастни хора с ограничения или невъзможност да се обслужват сами. В тази връзка са създадени 43 нови работни места за безработни лица, в трудоспособна възраст, които не са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст или на професионална пенсия за ранно пенсиониране – жители на Община Червен бряг.
Чрез реализирането на проекта се подобрява качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез въвеждане и прилагане на нови практики в сферата на социалната икономика. Въвеждането на комплексни услуги в домашни условия за най-уязвимите групи е иновативна стъпка за комплексно задоволяване на индивидуалните потребности на всеки конкретен потребител, живеещ на територията на община Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: