Медали „Ахмак лозе копае, юнак вино пие“ връчиха в Червен бряг

21.02.2014 8:30

21.02.vino1

„Ахмак лозе копае, юнак вино пие“ бяха именувани медалите за победителите в надпреварата за най-добро домашно вино в Червен бряг. Рекорден брой винопроизводители се включиха в тазгодишното издание на конкурса, организиран от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1908” с подкрепата на Община Червен бряг. Компетентно жури – технолози от Винарска изба „Букет Телиш”, почетният председател, Митко Макавеев, инж. Цветан Цветанов и председателят на читалището, Христо Ангелов, имаха нелеката задача да изберат най-добрите сред представените 43 червени и 22 бели вина. Честта да връчи наградите на победителите тази година се падна на председателя на ОбС инж. Георги Георгиев. „Здраве, берекет и пълни бъчви” пожела г-н Георгиев, връчвайки медалите и грамотите на отличените винопроизводители.

21.02.vino2
При белите вина журито присъди първо място на Стефан Андров Младенов, на второ място в тази категория се нареди един от редовните участници и доказан майстор на бели вина – Любослав Лаков, а трети само с 0,07 точки след него беше Начо Христов Рашев. При червените вина, макар и на трето място, наградата отиде при една дама – преподавателят по физическо възпитание Вергиния Дамянова, на второ място журито отреди виното на Петко Василев Йотов. А за „Цар на лозята“ бе провъзгласен Цанко Василев Банов. Престрашил се да се включи за първи път в конкурса, той не скри радостта от това, че усилията му при отглеждане на гроздето и превръщането му в последствие в чудодейната напитка не са отишли напразно.
Със зарезанско настроение и руйно вино продължи веселбата, в която се включиха и самодейни състави и изпълнители от читалището.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: