Червенобрежани доказаха, че заветът на Апостола живее в сърцата им

20.02.2014 21:43

21.02.cherven1

С общоградско поклонение пред паметния знак на Васил Левски червенобрежани отбелязаха 141-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата. Със всяка изминала година расте броят на хората, идващи на това място на 19 февруари, за да сведат глава и се поклонят пред величавото дело на гениалния революционер. Десетки представители на институции, учреждения, организации, училища, детски градини и граждани отдадоха своята почит пред великия българин. Във възпоменателната церемонията тази година се включиха и ученици от училищата от съседните селища – Чомаковци, Рупци, Радомирци.

21.02.cherven2
В този трагичен ден преди 141 години България се прощава с най-достойната си и чиста личност в своята история, Васил Левски. С тези думи започна тържественото слово на зам.-кмета на Общината, Мирослав Манов, който прикани присъстващите да се поклонят и сведат с почит глави пред безсмъртния идеал. С патриотични стихове и възрожденски песни се включиха самодейци от двете местни читалища и ученици от ОУ „Христо Ботев” – Чомаковци и училище „Отец Паисий” – Радомирци.

21.02.cherven3
Венци и цветя бяха поднесени от името на народния представител от ПП ГЕРБ инж. Пламен Тачев, от кмета на Община Червен бряг, от общинските организации на ПП ГЕРБ и БСП, от ОбС – Червен бряг, както и от много други организации, институции, учебни заведения и граждани. Под егидата на кмета на Община Червен бряг, час по-късно се проведе и традиционният общински лекоатлетически турнир „Лъвски скок”, в който взеха участие над 80 ученици от Червен бряг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: